# Mitt program

Beskrivelse av spill:

Dette spillet heter Pacman vs Ghost King. Her styrer du en pacman-figur som blir jaget av en rabiat spøkelseskonge med høygaffel.

Mål:

Målet er å komme lengst mulig. På veien er det små spøkelser som du må unngå, enten ved å hoppe over eller krype under. 

Kontroller:

Du hopper med OPP-tasten eller SPACE og kryper med NED-tasten. Når du er i luften kan du trykke NED for å komme til bakken raskere. 

Game Over:

For hver gang du blir hindret av et spøkelse, kommer spøkelseskongen litt nærmere deg. Hvis han kommer så nærme at du blir stukket av høygaffelen, mister du et liv. Da går spøkelseskongen tilbake til sin startsposisjon.
 Når du ikke har flere liv igjen, er det game over.

Bonus items:
På veien er det noen objekter som kan hjelpe deg.
- Mynter: disse øker poengsummen med 100.
- Rakett: her får du fly på en rakett over hindringene i 5 sekunder. 
- Liv: gir deg et ekstra liv.

Vanskelighetsgrader:
Spillet har 3 vanskelighetsgrader: easy, medium og hard.
Etterhvert som du får høyere score, switcher spillet automatisk til en høyere vanskelighetsgrad. Da går spillet litt fortere for hver.

Link til video: https://youtu.be/PVFdMXmU3B0

