# Lab1 - Introduksjon til Java
I denne labben vil vi implementere en rekke program med bruk av INF100-konsepter, men i Java-syntaks.

asdmåaæsde


>:question: **Implementere**.  Å iverksette, utføre eller
realisere. Implementere blir særlig brukt om å gjøre det 
som er nødvendig for å få en datamaskin eller et dataprogram
til å virke ([snl](https://snl.no/implementere)).


I INF100 høsten 2022 hadde vi tilnærmet ukentlige laboppgaver som dekket grunnleggende Python-programmering. I Java ønsker vi å benytte oss av akkurat de samme konseptene:
 * Datatyper
 * If-setninger
 * Loop'er
 * Lister
 * Funksjoner

Konseptene er akkurat de samme, og det er bare syntaksen som må endres. Istedenfor å skrive program i Python så skriver vi nå i Java.

I denne laboppgaven skal dere implementere en rekke oppgaver fra INF100 med bruk av Java istedenfor Python. Vi har valgt 2-3 oppgaver hver fra lab1, lab2, lab3, lab5 og lab7. Til slutt har vi en tidligere eksamensoppgave: Rock Paper Scissors. Denne oppgaven vil kombinere alle konsepter fra disse labbene, og er en bonusoppgave.

### ✅ Bestå denne labben ved å passere alle testene og levere på Codegrade 

**Alle metodene har denne linjen:**
```java
throw new UnsupportedOperationException("Not implemented yet.");
```
**Det betyr enkelt at koden for denne metoden ikke er skrevet enda. Denne skal dere fjerne når dere implementerer metoden.**

# Oppgaver

1. [INF100 Lab1 - Printing og innlesning](./guide/01-printinput.md)
2. [INF100 Lab2 - If-setninger](./guide/02-if.md)
3. [INF100 Lab3 - Loop'er](./guide/03-loops.md)
4. [INF100 Lab5 - Lister](./guide/05-lists.md)
5. [INF100 Lab7 - Todimensjonale lister](./guide/07-twodimentionallists.md)
6. [Bonusoppgave - Steinl, saks, papir](./guide/bonus-rockepaperscissor.md)
