forrige &bullet; [oversikt](../README.md) &bullet; [neste](02-if.md)


## INF100 Lab1 - Printing og innlesning
De følgende oppgavene er tatt fra lab1 INF100h22. Du finner de opprinnelige oppgavene her:
https://inf100h22.stromme.me/lab/1/

### Oppgave 1
Implementer metoden `Lab1::task1`. Metoden skal skrive ut akkurat følgende output i terminalen:
```
Hei, det er meg, datamaskinen.
Hyggelig å se deg her.
Lykke til med INF101!
```

>:question: `::` Operator som brukes til å kalle en metode ved hjelp av klassenavnet. Her brukes det til å referere til metoden `task1` i klassen `Lab1`  ([geeksforgeeks](https://www.geeksforgeeks.org/double-colon-operator-in-java/)).

### Oppgave 2
Implementer metoden `Lab1::task2`. Metoden skal gjøre følgende, i oppgitt rekkefølge:

 1. Les inn brukerens navn ved å bruke `readInput`.
 2. Les inn brukerens gatedresse ved å bruke `readInput`.
 3. Les inn postkode og poststed ved å bruke `readInput`.
 4. Printer "*navn*-s adresse er:"
 5. Printer en tom linje
 6. Printer navn og adresse slik man skriver det på et brev

Eksempelkjøring:
```
Hva er ditt navn?
Kari Nordmann
Hva er din adresse?
Gateveien 1
Hva er ditt postnummer og poststed?
1234 Stedet
Kari Nordmanns adresse er:

Kari Nordmann
Gateveien 1
1234 Stedet
```

For å lese inn input fra brukeren kan du kalle på `readInput`.

>:question: **Å kalle på en funksjon** betyr å bruke funksjonen et annet sted i programmet etter at den er implementert.

✅ Kjør `Lab1Test.java` for å teste om du har klart alle oppgavene i denne seksjonen.
