# Shell lab

I denne lab'en skal vi utforske *grensesnitt*, og fortsette med å benytte oss av klasser og objekter.


Samtidig skal vi benytte anledningen til å bli bedre kjent med terminalen, som er et svært viktig verktøy for alle som jobber teknisk med datamaskiner. Både utviklere, system-adminstratorer og vanlige brukere som ønsker å benytte spesialisert software andre har laget vil ha stor glede av den.

I denne lab'en skal vi modifisere et enkelt shell for å navigere filsystemet som er løst inspirert av *1  q . Kommandoene vi bruker vil også fungere omtrent på samme måte i zsh og PowerShell.


1.  [Anbefalte forberedelser](./guide/01-preparations.md)
2.  [Ordbok: shell og terminal](./guide/02-dictionary.md)
3.  [Bli kjent med eksisterende kildekode](./guide/03-source_code.md)
4.  [Kjøre SimpleShell](./guide/04-SimpleShell.md)
  <br></br> - Vis SimpleShell gjennom GUI
5. [Et grensesnitt for kommandoer](./guide/05-interface_for_commands.md)
  <br></br>- Opprette grensesnittet Command
  <br></br>- Definere metoder i Command
  <br></br>- Vår første kommando: echo
6. [Installere kommandoer i SimpleShell](./guide/06-install_commands_SimpleShell.md)
7. [Anbefalte forbedringer](./guide/07-improvements.md)
  <br></br>- exit: en annen enkel kommando
  <br></br>- pwd, cd og ls: kommandoer som trenger kontekst
  <br></br>- man: kommando for å lese manualen
  <br></br>- Trykk backspace for å fjerne bakerste bokstav i kommandoen
  <br></br>- Starte Java-programmer fra SimpleShell
8. [Flere frivillige forbedringer](./guide/08-voluntary_improvements.md)
  <br></br>- Forbedret ls: ls -l, ls -a, ls path/to/folder
  <br></br>- Flere kommandoer som trenger kontekst: touch, mkdir, cat, rm, mv, cp
  <br></br>- grep: søking i filer
